Recent Updates

WYSIWYG default value

HORGÁSZREND ÉS TERÜLET SZABÁLYAI

ÚJ beléptetési rend!  A területen tartózkodás feltétele a bejelentkezés és karszalag viselése a teljes itt-tartózkodás ideje alatt, hordják jól látható helyen, ne vegyék le. A karszalag fokozottan vízálló. Ügyintézés a BÜFÉBEN !

VÍZTÉRKÓDUNK: 11-095-1-4

A Derítő-tó medrét elárasztott, erdős terület alkotja, a víz alatt remek búvóhelyek vannak, erősen javasolt a Horgászok számára csónak használata!

Bármelyik jeggyel lehet továbbra is bojlizni, amennyiben rendelkezik a megfelelő felszerelésekkel (lejjebb olvasható), azonban a bojlis horgászat ezen a tavon külön szabályozás alá esik, vonatkozó szabályok lentebb!

Napijegyet a büfében lehet váltani érvényes éves állami engedéllyel vagy 90 napig érvényes turista állami horgászjeggyel.
Mindkettőt elfogadjuk, a turista állami horgászjegyet otthonról beszerezhetik, kifizethetik, legegyszerűbb módja a szabályos horgászatnak.

A tavon jelenleg horgászbolt NEM működik! (Tatán és Tatabányán található a legközelebbi bolt H-Szo)

Napijegy árak és elvihető halak:

2022.07.01 -től érvényes díjaink és a magaspart megnyitása a Büfé-hídon keresztül:

 • Folyóvízi* 12 órás jegy: 5.400.-Ft, 1 db nemes hal /ebből max. 1db ragadozó, 2 kg egyéb
 • 24 órás gyermek jegy: 3.100.- Ft, (14 éves korig) 0 db nemes hal /nem vihető el ragadozó sem, 2 kg egyéb
 • 12 órás SPORT  jegy: 3.900.- Ft, 0 db nemes hal /ebből 12 óra alatt max. 0 db ragadozó, 0 kg egyéb, 2 db horgászbot
 • 24 órás  jegy: 6.900.- Ft, 1 db nemes hal /ebből 24 óra alatt max. 1db ragadozó, 2 kg egyéb, 2 db horgászbot
 • 48 órás  jegy: 9.900.- Ft, 2 db nemes hal /ebből 48 óra alatt max. 1db ragadozó, 4 kg egyéb, 2 db horgászbot
 • Hetijegy: 30.900.- Ft, 4 db nemes hal /ebből egy hét alatt max. 1db ragadozó, 6 kg egyéb, 2 db horgászbot
 • 48 órás  SPORT jegy: 9.900.- Ft, nem vihető el hal, 3 db horgászbot használható

Az elvihető mennyiségek a megadott teljes időtartamra vonatkoznak, nem naponta elvihető mennyiségek!

Fizetni készpénzzel lehet! Faházra szóló jegyeket teljes időtartamra egyben adjuk ki, több részben és más módon nem. A leírtakkal kapcsolatos visszaélés alapos gyanúja miatt a horgászt a tóról kitiltjuk, érvényes jegyét bevonjuk.

Fontos változás! Tavunkon az amúr is nemes halnak számít, 6kg-tól védett!

Fontos! Tavunkban élő fekete sügér állomány védett faj, fogás esetén azonnal vissza kell engedni!

A ponty 5kg-tól védett!
azt javasoljuk, hogy a szabályozás maradéktalan betartása érdekében a 4,9 kg súlyt elérő halat már engedjék vissza a tóba haladéktalanul


HARCSÁRA vonatkozó szabályozás
alapvetően 80cm -nél nagyobb, 150cm -nél kisebb harcsát szabad elvinni,
TELJES TILALOM november 15 -től március 15 -ig tart harcsára
Május 2 -től június 15 -ig csak a 110cm -nél nagyobb, de a 150cm -nél kisebb harcsát szabad elvinni!

A 150cm hosszt meghaladó HARCSÁK védett halnak számítanak, a tóról ezeket elvinni szigorúan TILOS, eljárást von maga után ! HARCSA horgászatát megkezdeni csak harcsázó matrac, szájbilincs birtokában, fogás esetén csak ezek szakszerű használatával lehetséges! Vágóhorgot a Derítő-tó területére behozni TILOS !

150cm hosszt meghaladó harcsát dokumentálásra kötelező bemutatni, kíméletes és szakszerű tárolását ellenőrizzük!

!!HÁRMASHOROG szabályozás!! egy db egyágú ,de lehet kettő db egyágú horog egymás után kötve, mert kishalas és puhatestű csalizásnál is van olyan módszer vagy szerelék ahol a biztosabb akadás miatt közvetlen egymás alatt két db egyágú horog van.A hármas horgot nem engedélyezzük csak és kizárólag a kereskedelemben kapható előre kötött szerelékek esetében szabad használni. Azonban olyan szereléket, hogy úszó – ólom – hármashorog azt nem fogadjuk el. Egyrészt egyáltalán nem fogósabb csak a külső akadást segíti jobban elő, ami a harcsa végzetes sérülését is okozhatja.

Amennyiben faházat béreltek, a váltott napijeggyel a magasparton is horgászhatnak, a jegy az egész tóra érvényes.

Ragadozóra csak 24 órás vagy hosszabb időtartamra szóló napijeggyel van lehetőség horgászni, 12 órás tavi napijeggyel NEM lehet ragadozóra horgászni!
VÁGÓHOROG HASZNÁLATA TILOS, BIRTOKLÁSA A TERÜLETEN AZONNALI KITILTÁST VON MAGA UTÁN!Többször felmerült kérdésként, a kifogott és elrakott halat kicserélni nagyobbra, vagyis egy elrakott 2kg-os halat kicserélni egy 3kg-os halra NEM szabad. A szákba elrakott halat vissza szabad engedni, ha nem vinnék el mégsem. Halat eltenni csak a napijegybe beírás után szabad, több halat eltenni a megengedettnél TILOS

 

 

 • Tavunkon használt etető / takarmányozó pellet vásárolható!

 • Csónak bérlés 1.500.- Ft / 12 órára
  A tó területe anno erdős terület volt, így elárasztását követőn is akadós víznek számít, erősen javasolt a csónakhasználat.
  Területen bérleti díj ellenében elhelyezett csónakok tárolása kizárólag a BÜFÉNÉL történhet, amennyiben Bérlő nem rendelkezik saját felépítménnyel a tavon !

  Hamarosan kaució ellenében lesz lehetőség csónakot bérelni. Ez az összeg a csónak átvételekor fizetendő, majd távozáskor, a csónak visszahozatalát és a kapott elismervény leadását követően kerül visszafizetésre.
  KAUCIÓ összege: 2.000.- Ft

 • Kézikocsi kicsi 300.- Ft / 12 órára, nagy 500.- Ft / 12 órára

 • Vendégjegy 1.500.- Ft / fő / nap…részletek itt! 

 • Lakókocsi elhelyezés 3.000.- Ft / nap
  (lehetőségekről érdeklődjenek érkezés előtt)

 • Zuhanyzó használata 400 Ft / fő / alkalom (érdemes a szándékot előre jelezni)


A horgászjegy  névre szól!
Csak az horgászhat a botokkal, akinek a neve a horgászjegyen szerepel!
Más személy nem! ( egy jeggyel két fő NEM horgászhat )


a Derítő-tavon TILOS kutyatáppal etetni vagy csalizni!

FONTOS SZABÁLYOK, MELYEK MEGSZEGÉSE AZONNALI KITILTÁST VON MAGA UTÁN!

CSAK MEGENGEDETT SZÁMÚ ÉS FAJTÁJÚ HALAT LEHET ELRAKNI, EZEKET AZONNAL BE KELL ÍRNI AZ ÁLTALUNK KIADOTT NAPIJEGYBE, HALAT PUCOLNI CSAK BEMUTATÁST KÖVETŐEN LEHET A BÜFÉ MELLETT KIJELÖLT HELYEN. MÁSHOL NEM.
A MAGÁNTERÜLETÜNKÖN CSAK A FAHÁZAT BÉRLŐ ÉS MEGENGEDETT SZÁMÚ EMBER TARTÓZKODHAT!

Halőri ellenőrzés során a halőrnek joga van saját tulajdonú vagy bérelt faházba bemenni és ellenőrizni a hűtő/fagyasztó tartalmát, távozáskor a tó be és kivezető útjain kérheti a gépjármű átvizsgálását, mely kérésnek a horgász köteles eleget tenni!

Derítő-tó büféje nem “kocsma”. Nem engedjük meg azt a viselkedést, ami egy kocsmában hétköznapi dolognak számít, nálunk családok és gyermekek egyaránt tartózkodnak, az Ő nyugalmuk számunkra sokkal fontosabb, mint az alkohol mértéktelen értékesítése.

A HÁZON, A FAHÁZ STÉGJÉN BOGRÁCSOZNI VAGY GRILLEZNI (GÁZZAL VAGY FASZÉNNEL IS) TILOS !
EZ VONATKOZIK SAJÁT TULAJDONÚ VAGY BÉRELT FELÉPÍTMÉNYRE EGYARÁNT!
DOHÁNYOZNI CSAK SZABAD LEVEGŐN SZABAD, FAHÁZON BELÜL TILOS ! DOHÁNYZÁS SZAGOT HAGY, TÁVOZÁSUK UTÁN IS ÉRZŐDIK, TOVÁBBIAKBAN EMIATT FOGLALÁST NEM VESZÜNK FEL ÖNÖKTŐL.

A BEVEZETÉSRE KERÜLŐ VENDÉGJEGY ELÉRHETŐ A BÉRLŐK / HORGÁSZOK VENDÉGEI SZÁMÁRA, ŐK CSAK ÍGY LÉPHETNEK BE A MAGÁNTERÜLETRE. DÍJA 1.500 Ft / FŐ
Faházbérlés esetén, a faház megjelölt befogadóképességének megfelelő számú személy tartózkodhat a magánterületen, azon felül VENDÉGJEGY vásárlása kötelező. További információ és vásárlás a BÜFÉBEN ! 

A vendégjegyek bevétele a terület halasítási programját támogatja!

A MAGÁNTERÜLETEN RENDEZVÉNY ÉS HANGOSKODÁSSAL JÁRÓ ESEMÉNY NEM TARTHATÓ!
A terület be és kiléptetési szabályozását távfelügyeleti rendszer teszi lehetővé, a főkapu felügyeleti rendszere 0-24 működik. Az átjárást a 65 -ös faháznál a BÜFÉ nyitvatartási idejében tesszük lehetővé, azt követően már csak kizárólag a főkapun keresztül van lehetőség a területen átjárni.

Nyári melegben, amikor a vízben kevesebb az oxigén és az állatok egészsége is jobban ki van téve az igénybevételnek, amit a fárasztás, horog kiakasztás a parton, szákolás okoz, azt javasoljuk, hogy a megtartani kívánt halat, annak kifogását (és napijegybe beírását) követően dolgozzák fel a BÜFÉ melletti halpucolónál és helyezzék hűtőbe. A leszákolt halak kicserélése ebben az időszakban is kifejezetten TILOS, végleges kitiltás és hatósági eljárás a következménye.

HORGÁSZAT 2020 -tól. Mit és hogyan?

MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK HORGÁSZATA

 • Magyar állami jegy birtokában (fogási naplóval együtt)  vásárolhatnak a Derítő-tóra érvényes napijegyet. Felnőtt horgász két bottal horgászhat, bojlis jegy esetében három bottal.
 • Amennyiben a napijegy vásárlásnál nem tud bemutatni állami jegyet és fogási naplót, csak úgy kaphat napijegyet, ha azt az Egyesületünknél kiváltja, amennyiben jogosult arra vagy az internetes felületen (https://horgaszjegy.hu) leírtaknak eleget tesz, kitölti a vizsgalapot, sikeres vizsgát tesz, bankkártyával kifizeti annak díját és a kinyomtatott igazolást bemutatja a BÜFÉBEN. Ebben az esetben máris szabályosan horgászhat! Legegyszerűbb és leggyorsabb módja a horgásztanak, otthon interneten bármikor elvégezhető és 3 hónapig érvényes.

 

2019-től horgász igazolvány helyett horgászkártya

(a horgászkártya önmagában nem jogosít horgászatra, mindössze azt az régi papír alapú igazolványt helyettesíti, amin a személyes adatok szerepelnek)

https://horgaszjegy.hu

 

Állami horgászjegy csak horgászvizsga bizonyítvánnyal rendelkező horgásznak értékesíthető/adható ki (kivéve, ha gyermek, vagy fogyatékosság miatt felmentett a vizsga alól).

Nem kell horgászvizsgát tennie a horgásznak, ha:       
– 2018-as fogási naplót és Állami jegyet be tud bemutatni.

Vizsgát kell tennie a horgásznak, amennyiben:     
– újonnan jelentkező horgász,
– aki a fenti esetek valamelyikében nem tud Állami jegyet bemutatni vagy igazolni.

Külföldi horgász esetében vagy már rendelkezik magyar állami jeggyel vagy magával hozza azt a dokumentumot (saját nevére szóló, halacskás vagy horgos bélyegzővel ellátott iratot), ami igazolja más országban történő régebbi vagy aktuális horgászatát, horgászati jogosultságát, amivel kiválthatja a magyar állami engedélyét és legyártathatja horgászkártyáját VAGY amennyiben a napijegy vásárlásnál nem tud bemutatni állami jegyet és fogási naplót, csak úgy kaphat napijegyet, ha TURISTA HORGÁSZJEGYET vált, az internetes felületen (https://horgaszjegy.hu) leírtaknak eleget tesz, kitölti a vizsgalapot, sikeres vizsgát tesz, bankkártyával kifizeti annak díját és a kinyomtatott igazolást bemutatja a BÜFÉBEN. Ebben az esetben máris szabályosan horgászhat! Legyegyszerűbb és leggyorsabb módja a horgásztanak, otthon interneten bármikor elvégezhető és 3 hónapig érvényes.

SZABÁLYZAT

A terület használata… avagy kizárólag horgászatra adunk ki faházat

A Derítő-tó teljes területe magánterület, mely terület hasznosítása elsősorban horgásztatásra történik. A terület egésze saját szabályozással és saját szabályrendszerrel rendelkezik, használata csak azok elfogadásával történhet, ha a területre belép automatikusan elfogadja azokat. A tó körül található faházak némelyike “SZABAD STÉG” táblával rendelkezik, ez a tábla csak azoknak biztosítja a stégek ideiglenes használatát, akik érvényes napijeggyel rendelkeznek (nekik is csak a horgászat idejére).

A magánterület egyes részeit csak azok használhatják, akik érvényes napijeggyel rendelkeznek vagy vendégjeggyel hozzájárulnak a tó halasítási programjához.

A faház lefoglalásakor Bérbeadó vállalja, hogy adott faházra más foglalást, ugyanarra az időtartamra nem vesz fel, Bérlő számára a faházat fenntartja. Bérlő a faház átvételével egyidejűleg szavatolja, hogy a magánterület viselkedési és horgászati szabályzatát megismerte és elfogadta, magára és társaságára vonatkozóan kötelező érvényűnek tekinti. A horgászrendben foglaltak megszegése miatt, Üzemeltetés felszólítására a területet rendben és csendben azonnal elhagyni köteles, szükség esetén Üzemeltetés hatósági közbenjárást kezdeményez.
Bérlő tisztában van vele és vállalja, hogy a viselkedési és horgászati normák megszegése miatt bekövetkező kitiltásból, terület elhagyási kötelezettségéből fakadó anyagi kárát illetően kompenzációra nem számíthat, ház és horgászjegyek díjait nem fizetjük vissza.

A Derítő-tó területén két-három fős sátor állítása díjmentes arra az időre, míg a kiváltott napijegy érvényes, azaz a horgászat idejére szabad sátrat felállítani. Nagyobb méretű sátrak, rendezvénysátrak állítása, olyan nagyobb események, összejövetelek megtartása, melyek a bérelt, lefoglalt vagy saját tulajdonú faház területén túlmutatnak (közösségi területeink, faházak mögötti területek), mind engedélykötelesek. Területünk ilyen célú használatának lehetőségéről, feltételeiről előzetesen érdeklődjenek az Üzemeltetésnél.

A tó teljes területén TILOS reklámfelületek elhelyezése, szórólapozás, Üzemeltetés írásos engedélye nélkül bárminemű kereskedelmi, üzleti tevékenység végzése.

A faházak elektromos rendszeréhez elektromos autó töltésére használt eszközt csatlakoztatni, elektromos autót tölteni a faház rendszeréről TILOSKésőbbiekben kialakításra kerül egy VIP parkoló meghatározott parkolási óradíjjal, ahol telepített töltőberendezés is található, a parkolás ideje alatt használható.


Házikedvencek a területen

A Derítő-tó kutyabarát magánterület, ahova a négylábúak felár ellenében (1500.- Ft / házikedvenc / éjszaka) elkísérhetik a gazdikat a pihenés, kikapcsolódás során is. Ennek megfelelően szívesen fogadjuk az Önök négylábú kedvenceit is területeinken.

Ugyanakkor azon Vendégeinkre is tekintettel kell lennünk, akik nem ilyen nyitottak a háziállatok iránt, és/vagy zavarja őket a kutyák viselkedése.

Kérjük, az alábbi szabályzatot figyelmesen olvassák át és tartsák be annak érdekében, hogy a Derítő-tavon töltött idő minden Vendégünk számára tökéletes és zavartalan kikapcsolódást nyújthasson.

 • Faházainkba kistestű és közepes méretű, szobatiszta, ápolt külsejű kutyák hozhatók be felár ellenében. Nagytestű ebeket sajnos nem áll módunkban fogadni.
 • Szőrét hullató ebet a faházakba tilos behozni.
 • A kutyatartási felár nem fedezi az eb által esetlegesen a faházakban okozott szennyeződés vagy kár tisztítását vagy helyreállítását. Extra takarítás vagy javítás szükségessé válása esetén a Derítő-tó vezetősége plusz díjat számíthat fel. 
 • Kutyát a szobákban – vagy bárhol másutt – felügyelet nélkül nem szabad hagyni! 
 • Amennyiben más Vendégek panasszal élnek az eb viselkedésére vonatkozólag, a Derítő-tó vezetősége figyelmezteti a kutya gazdáját. Többszöri eredménytelen kérés esetén a Vendéget megkérjük, hogy kutyájával azonnal hagyja el a Derítő-tó magánterületét.
 • A kutya felügyeletét csak olyan személy láthatja el, aki képes az állat féken tartására.
 • A kutyatulajdonos köteles gondoskodni bolhanyakörvről vagy más, paraziták elleni védelemről.
 • A kutyatulajdonos köteles magával hozni az állat oltási könyvét, hogy szükség esetén igazolni tudja a kötelező oltások meglétét.
 • Külföldi tulajdonos köteles magánál tartani az eb kutyaútlevelét.
 • A kutyák a Derítő-tó területén csak pórázon tarthatók. 
 • Agresszív ebeket a magánterületre nem lehet behozni. Az agresszíven viselkedő kutyák a Derítő-tó teljes területéről azonnali hatállyal kitilthatók.
 • Az ebtulajdonos köteles kérés nélkül felszedni a kutyapiszkot, ha az eb a közösségi területen vagy bárhol olyan helyen ürít, ahol Vendégek közlekednek (erdős területen is). 
 • A folyamatosan ugató kutya a többi vendéget nagymértékben zavarhatja, ezért az ilyen eb a magánterületről kitiltható.
 • Az ebeket a Derítő-tó közösségi területeire – a társas szabályok megtartása mellett ki lehet vinni, de a Büfé területére kutyák nem léphetnek be.
 • Kutyát az épített mólóra nem szabad bevinni. A Büfével szemközti oldalra átvinni sem szabad a mólón keresztül!
 • A kutyát a faházak stégjére huzamosabb időre kizárni nem szabad.
 • Kutyát a szobák fürdőkádjaiban, zuhanyzóiban fürdetni nem szabad.
 • A kutyák a szobákban található ágyakat, bútorokat nem használhatják.

A fenti Szabályzat a kutyákon kívül minden házi kedvencre vonatkozik, amelyeket Vendégeink be kívánnak hozni a Derítő-tó magánterületére. 

TÓBAN FÜRÖDNI TILOS !

... avagy a Derítő-tó nem strand!

A Derítő-tó medrét régen erdő képezte, a mai napig rönkök, fatuskók, víz szintje alatt megbúvó fatörzsek helyezkednek el. Emiatt több veszélyforrásra hívjuk fel a figyelmet, a fürdőzés tiltásával egyidejűleg. Egyik kellemetlen jelenség, hogy vízbe ugráskor egy rejtett fatörzsre esnek rá a fürdeni vágyók, másik kellemetlen következmény lehet, hogy a beszakadt szerelékek egyik horgába akadnak bele, okozva ezzel beláthatatlan következményeket önmaguknak.

A tóban fürdőzés tilalmát megszegőket azonnali távozásra szólítjuk fel magánterületünkről, szigorúan lépünk fel, tesszük ezt saját érdekükben.


(*Horgászható vízfelület a folyóvízi jegy esetében: a tó kifolyó rácsától az Öreg-tavi rácsig tart. A jegy nem érvényes a tóra és a befolyóra!)

2022. júliustól alapkövetelményként minden horgásznak RENDELKEZNI KELL A KÖVETKEZŐKKEL: KÍMÉLŐ SZÁK, MATRAC VAGY BÖLCSŐ, NAGYMÉRETŰ MERÍTŐ HÁLÓ, SPRAY! A felsorolt eszközök hiányában nagyméretű halat leszákolni, akár csak a fotózás idejére is megtartani  TILOS ! Erősen ajánlott továbbá mérleg és mérőszalag is a felszerelések között.
Ezeken túl, nagyon fontos a GONDOS ÉS KÍMÉLETES BÁNÁSMÓD!!!


A szó szoros értelmében vett  BOJLIS horgászat és ezen horgászati mód velejárójának a gyakorlását a területen csak annak figyelembevételével lehetséges végezni, hogy a Horgász tisztában van azzal, hogy a tavat lehetőség van körülhorgászni, azaz a Bojlis Horgásszal szemben és oldal irányban is helyezkedhet el más horgász. Ennek értelmében csak úgy engedélyezzük a bojlis horgászatot, ha a Derítő-tó adottságait szem előtt tartják és egyetlen társukat sem akadályozzák a horgászatban. A tó és szabályzata lehetővé teszi a behúzást, a behordást, azonban nem teszi lehetővé a hosszú távok alkalmazását. Ezeket a távokat mindig a helyi viszonyok, felkérés és szükség esetén az Üzemeltetés iránymutatása határozza meg.

A Derítő-tavon nincs lehetőség száz métereket meghaladó távokat behúzni, a tó formája és körülhorgászhatósága ezt nem teszi lehetővé vagy nem mindenhol úgy, hogy másokat ne akadályozzunk ezzel.


A tavon TILOS túlzott, nagy mennyiségű szemes etetőanyag vízbe juttatása! A koncentrált, folyamatos és kis mennyiségű célzott etetés engedélyezett, szeretnénk kiszorítani a szemes takarmányt etetés céljából, ennek érdekében nagyon-nagyon kedvezményes áron van lehetőség az általunk is használt takarmányozási pelletből vásárolni. További információ a Büfében.

A faházak mögött több kábel és víz alatti cső található, személy és vagyonbiztonság érdekében nem szabad, kifejezetten TILOS a faházak mögött horgászni, ragadozóra és kishalra sem lehet!

Aki gyermek jeggyel rendelkezik, az csak 1 úszós botot használhat, nem fenekezhet.
1 napijeggyel csak 1 horgász horgászhat! Tehát 1 napijeggyel 2 horgász nem horgászhat!
Egyszerre 2 bot, rajta maximum 2 horog használható!

Az 5kg feletti pontyok, 6kg feletti amúrok és a 150cm hosszt meghaladó HARCSÁK védett halnak számítanak, a tóról ezeket elvinni szigorúan TILOS, eljárást von maga után ! HARCSA horgászatát megkezdeni csak harcsázó matrac, szájbilincs birtokában, fogás esetén csak ezek szakszerű használatával lehetséges! Vágóhorgot a Derítő-tó területére behozni TILOS !

150cm hosszt meghaladó harcsát dokumentálásra kötelező bemutatni, kíméletes és szakszerű tárolását ellenőrizzük!

Az 5kg és 9kg közötti súlyú pontyot azonnal vissza kell helyezni a tóba!
9kg-nál nagyobb ponty fogása esetén a TATA ZÖLD SZIGET Kft. 1db 2.000.- Ft értékű horgászatra jogosító kupont ad a horgásznak, HA rendelkezik a kötelezően előírt kímélő eszközökkel. Amennyiben a horgásznál nincs kímélőszák és úgy rakja el a fotózásra váró halat, NEM kaphat kupont és figyelmeztetésben részesül! Ilyen esetben azonnal engedje vissza a kifogott nagytestű halat! A kupon bármikor beváltható az adott naptári évben. A halat a halőrnek kell igazolnia és fotót kell róla készítenie.
2020-tól a kupon névértéke 2.000.- Ft és személyenként egy évben maximum 10 db kupon használható fel.

Amennyiben 9kg feletti ponytot  fog, hívja a BÜFÉ számát az aktuális nyitvatartási időnek megfelelően: +3634708914
Amennyiben a BÜFÉ zárva van, a halat kímélőszákban reggelig le lehet tárolni, míg a BÜFÉ újra kinyit, kollégánk le fogja mérni és fotót is készít a halról és Horgászról.

 

3 kg-ot meghaladó süllő elvihető, de fotózásra kötelező bemutatni!

Harcsára horgászni és harcsát elvinni november 15-től március 15-ig TILOS !
110 cm hosszúság alatti kifogott harcsát elvinni május 2-től június 15-ig TILOS !

A kifogott és megtartani kívánt méretes halat azonnal kötelező a napijegyen lévő táblázatba beírni. A beírt halat kicserélni vagy másnak átadni TILOS !

Halat pucolni kizárólag a kijelölt halpucolónál szabad, ami a büfé mellett található ( a házakon és a házak mögött TILOS ).

A megpucolni kívánt halat a büfében kell leigazoltatni, a napijegyen jelöltetni kell a pucolás előtt.

Etetőhajó használata etetésre és behúzásra egyaránt engedélyezett a tavon.

A tóban fürdeni és a területen szemetelni TILOS! A tó kiemelt természetvédelmi és nemzetközi madárvédelmi terület, kérjük Önök is óvják!

Fokozott körültekintéssel és teljes felelősségvállalás mellett szabad a tó teljes területére behozni, sétáltatni az alább felsorolt kutya fajtát, még póráz és szájkosár esetén is! Ellenőri intézkedés esetén, házon vagy parton egyaránt az állat tulajdonosa köteles kedvencét pórázon tartani az intézkedés ideje alatt. A nem az elvárásoknak megfelelően viselkedő állatot és gazdáját az Üzemeltetés haladéktalanul távozásra kérheti, magánterületünkön való tartózkodás feltételeit hatósági közbenjárással betartatjuk.

A Derítő-tavon több olyan állat él, melyek télen-nyáron állandó lakói a területnek. Ezek az “őshonos” lakók elsőbbséget élveznek az ide érkező vendégek kedvenceivel szemben, alkalmazkodni szükséges hozzájuk, nyugalmukat és megszokott életvitelüket nem szabad megzavarni. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy több fajt a törvény is kiemelten véd.

A tavon péntek 15.00-tól hétfő 8.00-ig minden olyan munka végzése TILOS, amely a horgászok és a pihenni vágyók nyugalmát zavarja!
(Egyedi elbírálás alapján a TATA ZÖLD SZIGET Kft. engedélyezheti a munkavégzést)

Építkezni, felújítani kizárólag november 01-től április 01-ig szabad, az építési, felújítási tevékenység bejelentési, írásos engedélyezési kötelezettséggel jár a TATA ZÖLD SZIGET Kft. felé, ennek elmulasztása a területi jegy bevonásával jár!

A horgászat befejezése után a napijegyet a váltás helyén le kell adni és az elvitelre szánt halat ellenőrzéshez bemutatásra kérhetjük bármikor, bérelt kiskocsit és csónakot vissza kell vinni a tárolóhoz.

Parkolni csak a kijelölt parkolóban szabad! A házak megközelítése gépkocsival: ki és bepakolás idejére, maximum 30 percre engedélyezett!

A felsorolt pontok bármelyikének megszegése a kifogott halak visszaengedését, a napijegy bevonását és a tóról való kitiltást vonja maga után!

A stégeket,a büfétől induló stégsort és a csónakokat mindneki saját felelősségére használhatja. Azok a stégek, melyeken a “STOP LEZÁRT felirat látható, kizárólag a tulajdonos engedélyével, az Ő kulcsával használhatók. Ezek a stégek magánterületnek számítanak, ugyanolyan szabályok vonatkoznak rájuk, mint egy családiház kertjére, bemászni, ott tartózkodni, onnan horgászni TILOS, hatósági eljárást von maga után!
Azokat a stégeket, melyekre a “SZABAD STÉG” tábla került kihelyezésre, a Derítő-tavon vásárolt napijeggyel bárki szabadon használhatja a horgászat idejére, azonban a Tulajdonos vagy a házat bérlők, lefoglalók megérkezésekor el kell hagyni azt.
TILOS a stégen bármilyen kiegészítőt fúrással vagy csavarozással elhelyezni!

A tavon faházak bérelhetők, érdeklődni a következő telefonszámon lehet: +36706167452

Az egész tavon csak és kizárólag horgászatra lehet faházat bérelni. A Derítő-tó egy horgásztó, a terület viselkedési normáit is ez alapján határozzuk meg. Egy házat az itt tartózkodás teljes időtartamára, minimum 2 felnőtt részére szóló horgászjegy kiváltása vagy állami engedély hiányában kifizetése ellenében lehet kibérelni. Tehát amennyiben nem rendelkezik kettő darab érvényes állami horgászengedéllyel, csak egy darabbal és faházat bérelne, két jegyet szükséges kifizetni, de jegyet kiadni csak az érvényes engedélyre fogunk tudni, a másik jegy a büfében marad. Egy hatszemélyes házban maximum 6 főt tudunk elszállásolni, vagyis egy hatszemélyes házhoz tartozó stégen maximum 6 fő tartózkodhat!

Legnagyobb tisztelettel tájékoztatunk mindenkit, hogy a Derítő-tó területe magánterület, a fenti alapvető szabályaink megszegése, be nem tartása, a Derítő-tavon dolgozó személyekkel szemben tanúsított tiszteletlen magatartás, garázda viselkedés, az esetlegesen kiváltott területi jegy bevonásával, az esetlegesen leszákolt halak elengedésével és a területeinkről való mérlegelés nélküli kitiltással jár.

Mágneshorgászni a teljes területen TILOS, kizárólag karbantartási, tisztítási célzattal az ÜZEMELTETÉS végezheti.

Minden kedves vendégünknek eredményes horgászatot és kellemes pihenést kívánunk!

TATA ZÖLD SZIGET Kft.

+3634708914