Recent Updates

WYSIWYG default value

2023. ÉVI ÖSSZEFOGLALÓ, ŐSZI NAGY TELEPÍTÉS

2023 ÖSSZEFOGLALÓ, ŐSZI NAGY TELEPÍTÉS

Tatán, a Derítő-tavon 2023-ban sok olyan beruházás valósult meg teljesen önerőből, melyek mindegyike azt a célt szolgálta, hogy a terület lendületes, általunk meghatározott célkitűzések szerinti fejlődése ebben az évben is töretlenül folytatódhasson. Napjainkban mérhetetlen módon elszabadultak az üzemeltetési és fenntartási költségek. Ezek egyike önmagában is megnehezítette volna az előirányzott költségkeret tartását, azonban együttes emelkedésük komoly kihívás elé állította az éves költségkeretünk beosztását, nem is sikerült a terveknek megfelelően gazdálkodnunk, így meg kellett emelnünk a keretünket és a tétet, nem alkudtunk meg, a tátongó lyukakat szabad szemmel is jól látható pénzösszeggel tömtük be, gőzerővel mentünk tovább és ennek eredménye mostanra mutatkozik meg igazán, a terület nagyobbat lépett előre, nagyobb mértékben fejlődött 2023-ban, mint korábban bármikor. Kiadó faházaink színvonala hatalmasat emelkedett, a tavon egyre több látnivalót élvezhetnek Vendégeink, egyre megbízhatóbb szolgáltatást tudunk nyújtani, hatalmas és minőségi telepítésekkel gyarapítottuk állományunkat, egyedülálló haltelepítést hajtottunk végre október hónapban.

A területen található kiadó felépítmények jelentős része megújult kívül-belül. Tisztában kell lenni azzal, hogy ami szabad ég alatt található, az bizony elöregszik, vetemedik majd az enyészeté lesz. A mai gazdasági viszonyok között sokan próbálják javítgatni a stégeket és azok szerkezetét, lehet ezt tenni egy bizonyos pontig és nem tovább. Területünkön időszakos építési tilalmat rendeltünk el már sok éve, így felújításokra korlátozott idő áll rendelkezésre. Az Üzemeltetés több kamionnyi faanyagot vásárolt, hogy utunk során elénk kerülő kihívásokat sikerrel vegyük. Építettünk át faházakat, vettünk ki falakat, csináltunk több piciből egy nagy teret, készítettünk új stéget, bejárót, cseréltünk nyílászárókat, jelöltünk táblákkal házszámokat, autóval kanyarodáskor veszélyt jelentő betonelemeket festettünk … sokáig sorolhatnánk még.

Az év során előre tervezett, ütemezett és a semmiből utunkba kerülő feladatokat oldottunk meg. Tudtunk komfortosabbá tenni a házak mögötti területeket, bontottunk el régi és helyeztünk el, építettünk új tűzrakókat a terület több pontján, helyeztünk ki új fedett padokat, aminek köszönhetően a házak mögött is van lehetőség pihenni, kikapcsolódni vagy éppen interneten keresztül akár home officeban is dolgozni. Tettünk biztonságossá gyalogos ösvényeket korhadt, kidőlés alatt és előtt álló kiszáradt fától, ápoltunk területet kisebb nagyobb munkagépekkel, segítettek ebben barátaink is, vettük ki részünket az ártalmas és inváziós tóalma elleni harcból több-kevesebb sikerrel, egy időre biztos megoldást a Vízügy munkatársainak beavatkozása jelentett . Munkánk még nem ért véget, a tennivaló tömérdek, azonban szeretettel és törődéssel, erős akarattal állunk minden megoldandó feladat elé, több új fejlesztésünk van megvalósulási fázisban.

Haltelepítésünk első napján 2023.10.19-én azokra gondoltunk, akik étkezési célzattal szeretnének halat fogni, majd elvinni. Napjainkban egyre több tavon vezetik ki azt a lehetőséget, hogy a kifogott halat el lehessen vinni vagy sokszor ész nélkül szigorítják a horgászatot, feledik el a Szolgáltatók, hogy az ember pihenni és kikapcsolódni vágyik, elnézőbbnek kell lenni a Vendégekkel egy bizonyos pontig jobban, de nem határokon túlmenően persze, empatikusnak lenni. Teszik ezt sok esetben azért, hogy kiszorítsanak egy olyan jól ismert réteget a horgászok közül, akik célja kifejezetten csak a halak kifogása és elvitele. Visznek mindent, ami a megvásárolt horgászjegy engedélyezett darabszámába bele tud férni, akár még azon túlmenően is, válogatás nlélkül. Mi próbálunk emberségesek maradni, hisszük azt, hogy az emberek még ebben az anyagias világban is képesek megértik azt, hogy pihenni anyagi haszon szerzése nélkül is lehet, kikapcsolódni pedig úgy is, hogy ne zavarják a közvetlen környezetükben lévőket. Lehalászni Tatától két és fél órányira utaztunk, célunk kifejezetten kisebb méretű halak vásárlása volt nagy mennyiségben, így 1,5-2,2 kg súlyú pontyok érkeztek az első telepítési napon, összesen 110,5 mázsa összsúlyban, azaz több, mint 11 tonna halat telepítettünk az első napon.

Haltelepítésünk második napján, 2023.10.20-án olyan állományt kerestünk, mely minősége kifogástalan, a halak mérete egyezik az általunk előirányzott kvótával, elsődleges cél a már védett kategóriába vagy annak közvetlen közelébe tartozó halak vásárlása volt, azaz 5kg volt a belépő súly a mi telepítésünkre. Próbálunk egy olyan szemléletet meghonosítani a területen, ami alapján a 4,9 kg -os halat a horgász gondolkodás nélkül engedje vissza, tisztelje annak életét és adjon lehetőséget neki, hogy elérhesse azt az 5,0 kg-ot, mely súlyhatártól számít kötelezően védettnek az állat. A mi elveinkkel ellentétes az, amikor valaki büszkén mondja, hogy csak 4,9 kg volt a hal súlya, így elviszi haza.  Idővel ezen szabályozáson is formálni, módosítani fogunk, mert azt látjuk, hogy az emberek szemlélete nem változik pozitív irányba. A telepítési napon 5,0-8 kg súlyú halak érkeztek, 17 mázsa összsúlyban!

Haltelepítésünk harmadik napján, 2023.10.21-én gigászi halak érkeztek. Olyanok, mit ritkán látni telepítéseken és olyan mennyiségben, mely mennyiség már csak anyagi vonzatát tekintve is egyedülálló. A halak 12kg-tól indultak, legnagyobb telepített példány 19kg volt. Ezekből a halakból 100 db érkezett. A halakat szabadon engedésük előtt állatorvos látta és chip -pel láttuk el őket. Ez a chip hasonló, mint a kutyák esetében, a későbbi dokumentálást teszi lehetővé, tudjuk követni a hal életútját. A chip -nek köszönhető, hogy érdekes dolgot állapíthattunk meg, miszerint a pár órája telepített nagytestű pontyot kifogták a magasparton. A fogást fotósunk dokumentálta, meglepő volt ez a falánkság, majd másnap reggelre egy újabb frissen érkező falánk pontyot sikerült dokumentálnunk. Gyönyörű állatok, velük sikerült tovább növelnünk a tó nagytestű állományát.

Nincs könnyű dolga annak, ki ma halat telepíteni, halat vásárolni szándékozik nagy mennyiségben. Ma mindenki egy olyan rendszerben vásárolhat halat, ahol egy független szervezet és érdekképviselet javasol, határoz meg termelők számára jó szándékból, de hibásan kalkulált értékesítési árat. Egy árat, amit önnön maga is megfizet, azonban annak súlyát nem érzi, hiszen a maga által horgászok számára kötelezően előírt díjakat beszedve teszi azt, vásárol maga is a képviselt horgászok pénzéből. A hibás kalkuláció nem mutatkozik meg, hiszen ezt a javasolt értékesítési árat a hallal kereskedő értetlenül, száját húzva, de mégis ujjongva megfogadja. Teszi ezt, hisz reális 7 egység helyett, majd 13 egységért értékesítheti portékáját a szervezet által szentesítve, így ez a kereskedő számára egy érdekeivel megegyező, jól profitáló javallat. Egy szervezet iránymutatása alapján határozódik meg a hal kilogrammonkénti ára, ugyanezen szereplő gazdagít saját kezelésű vizeket, hiszen a működési költségeket megfizetve, ésszerű fejlesztéseket elvégezve kasszája még mindig tele van. Teszi ezt jogszerűen, szépen rendben és hivatalosan, mindeközben lehetetlenít el másokat, az ágazat önálló szereplőit. Az értékek megvédésének érdekében és ennek okán végez tevékenységet, a védelem és teremtés oltárán hoznak olykor intézkedéseket, melyek a halastavakat fenntartókra gyakorolt hatásainak eredményei után e módszerek megkérdőjelezhetők. Az eredménye a segítségnek az, hogy az állami jegy ára oly magasságokban jár, mi ésszerűtlen, a beszedett pénzeket elkölteni józan ésszel és megfontoltan már nem lehet, csak pazarolva. A túlárazottan javasolt hal kilogrammonkénti beszerzési ára miatt a horgásztó emelni kénytelen a területi jegyek árát, hisz a telepíteni szándékozott, vásárolt hal ára indokolatlanul magas, persze nem a kereskedő  vagy a szervezet szemszögéből nézve azt, kinek semmi sem drága, ha más fizeti. A horgász jócskán megfizeti a kapott segítség árát többszörösen, egyben ösztönözve is van a kikapcsolódni vágyó, hogy a pénzéből, magas áron kialkudott, megfelelően telepített vízen horgásszon, ellenben azon tavakkal, kik saját szűkebb kasszából üzemelnek, küzdelmesen megkeresett véges anyagi forrásból gazdálkodnak. Nyolc éve még üzlet volt halastavat üzemeltetni, ma ez már a többségnek szerelem, kevesek számára megvalósult álom.

A Derítő-tó nem minden része a legkönnyebben meghorgászható víz, a halak sok búvóhellyel rendelkeznek, ezáltal is tudtak igazán kapitális méretűre nőni az évtizedek alatt. Mi hisszük azt, hogy egy túrát az ott szerzett élmények tesznek egyre színesebbé, sokkal nagyobb értéket jelent az, ha egy nehezebb pályán sikerül remek eredményt elérni, tavunk egy egyedi jelenség, mely fekvése, környezete miatt is egyedülálló, a partvonal változatos, nem szabályos, rengeteg program található Tatán, mely mindössze 5 perc autóút tőlünk, a tó mellett halad az Által-ér völgyi kerékpárút, sétálni és futni is egyaránt lehetséges. Maga a terület, a maga természetessége mögött modern és kielégíti a modern kor igényeit, gondolkodásunk előremutató. és felvilágosult. Faházat foglalni télen-nyáron is lehet, rendelkezünk téliesített faház kategóriával, ezek mindegyike erőteljesebb fűtéssel rendelkezik, a vízrendszere erős hidegben sem fagy el, így télen is komfortosan érezhetik magukat Vendégeink!

Mi nagyon jól éreztük magunkat egész évben itt, ahol mi itthon vagyunk és ott, ahol nem lehet megtenni korlátlanul és következmények nélkül bármit és bármikor, de meg lehet tenni mindent, mi tiszta szívvel megtehető. Gyere el hozzánk ide, ahova szívesen invitálunk másokat, kik szintén magukénak tudják érezni részben vagy egészben elveinket, találnak közös nevezőt  a hely szellemével, tudnak pihenni és kikapcsolódni úgy, hogy élnek és hagynak élni másokat.

A Derítő-tó Üzemeltetése elkötelezte magát a régi értékek újbóli feltámasztásában és megvédésében, ezáltal nem mindenkinek való a mi világunk, de nyitottsággal és sok szeretettel várunk minden pihenni és kikapcsolódni vágyó Vendégünket a Derítő-tavon!

Faházat foglalni egész évben lehet a +36706167452 -es telefonszámon, még az ünnepek alatt is!

FAHÁZFOGLALÁS INTERNETEN

!! AZ INTERNETES FAHÁZFOGLALÁS SZABÁLYAI !!

Mostantól lehetőség nyílik az interneten, akár a BÜFÉ zárását követően is jelezni nekünk foglalási szándékukat. Néhány adat megadását követően egy foglalási szándékot lehet nekünk jelezni, ezt kollégáink munkaidejükben feldolgozzák és kérdés esetén egyeztetés céljából már egy rövidebb beszélgetés erejéig jelentkeznek a foglalás véglegesítésének céljából.

ŐSZI TELEPÍTÉS – HARMADIK NAP 2023.10.21. szombat

ŐSZI TELEPÍTÉS – HARMADIK NAP 2023.10.21. szombat 100db 12kg+ ponty

!! HARMADIK HALTELEPÍTÉSI NAP 2023.10.21. NAGYTESTŰ HALAK 12-19kg !!
Tisztelt Vendégeink, kedves Horgásztársak!
Váratlan dolog fog következni, ma újra Haltelepítés volt a Derítő-tavon.
Kora reggel egy újabb lehalászáson vettünk részt, most az ország másik, ellenkező szegletében jártunk.
Ma jöttek az igazi nagy halak, csak 12kg feletti példányokat gyűjtögettünk!
Délután gigászi halak telepítése volt Tatán, a Derítő-tavon!
Fogadjátok szeretettel a poszthoz csatolt fotókat!
A halakat szállító autó 13:00 óra után érkezett meg, 100db hallal, legkisebb 12kg volt, a legnagyobb pedig 19kg!
Tavaly majdnem ugyanekkor szintén 100 db nagytestű ponty érkezett, ez immáron egy hagyomány lett a tavon.

ŐSZI TELEPÍTÉS – MÁSODIK NAP 2023.10.20. péntek

ŐSZI TELEPÍTÉS – MÁSODIK NAP 2023.10.20. péntek

!! MÁSODIK HALTELEPÍTÉSI NAP 2023.10.20. !!
Kedves Vendégeink!
A tegnapi 110,5 mázsa ponty telepítése után, ma megint, annál nagyobb, közepes méretű pontyokat halásztunk le és telepítünk Tatán, a Derítő-tavon!
A halakat szállító jármű kb. 12:30 kor érkezett a tóhoz, ahol megkezdtük a halak szabadon engedését.
Fogadjátok szeretettel a poszthoz csatolt fotókat!
17 mázsa (azaz 1.700 kg) 5,5-8kg közötti halak érkeznek
FAHÁZFOGLALÁS: +36706167452

ŐSZI TELEPÍTÉS – ELSŐ NAP 2023.10.19. csütörtök

ŐSZI TELEPÍTÉS – ELSŐ NAP 2023.10.19. csütörtök

!! HALTELEPÍTÉS 2023.10.19. !!
110,5 mázsa (azaz 11.050 kg) 1,5-2,2 kg súlyú ponty érkezett
FOLYTATJUK!
Tisztelt Horgásztársak, kedves Követőink!
Gyönyörű napra ébredtünk, lehalászunk, majd halat telepítünk Tatán, a Derítő-tavon!
Kora hajnalban útra keltünk , az időjárás nagyon kegyes hozzánk, felkutattuk az ország legszebb halait, megvizsgáltuk, megsimogattuk őket, majd mindannyiuk letelepedési engedélyt kapott tőlünk, jönnek velünk majd haza.
Döntésünk értelmében a halak több ütemben is érkezni fognak, a mai példányok a mi tetszésünket már elnyerték, reméljük Nektek is tetszeni fognak. 🙏
A bejegyzéshez csatolt fotókat fogadjátok szeretettel.
FAHÁZFOGLALÁS TÉLEN – NYÁRON, EGÉSZ ÉVBEN +36706167452

Megújult a 9-es faház

Régóta várt minőségi javulás a 9-es faházban !

Több jelzés érkezett hosszú ideje, hogy a 9-es faház remek helyen található, azonban a belső tér nem felelt meg a Vendégek elvárásainak, nem nyújtotta azt az élményt, ami elvárható lett volna.

Mostanra komoly átépítés történt és számottevő javulást eredményezett az a munka és felújítás, amit sikerült véghez vinni.
Hamarosan további munkálatok is zajlanak majd ugyanebben a faházban, a munka nem ért véget!

Próbálják ki, jó szívvel tudjuk ajánlani!

ELŐFOGLALÁS 2024

!! FAHÁZFOGLALÁS 2024 SZABÁLYAI !!

!! FAHÁZFOGLALÁS 2024 SZABÁLYAI !!

Kedves Vendégeink! 2023.09.29 -től, péntektől kezdjük fogadni azokat az előfoglalási szándékokat, melyek 2024-re és minimum három éjszakára szólnak. (példa: péntektől – vasárnapig tartó foglalás két éjszakának számít. Jelenleg minimum három éjszakától kezdünk el foglalásokat rögzíteni)

A beérkezett foglalási szándékok még nem visszaigazolt foglalások, ezeket kollégáink fogják visszaigazolni október elején. Az előfoglalás lehetőségét azoknak ajánljuk, akik hosszabb időt szeretnének a Derítő-tavon tölteni, éljetek vele!

A három éjszakánál rövidebb foglalások rögzítését, az előfoglalási időszak zárását követően fogjuk megkezdeni, addig nem lehet három éjszakánál rövidebb időre foglalni 2024-es évre.

2024-re foglalni csak a honlapunkon lehetséges egyelőre, az alsó gombra kattintva.

Sok szeretettel várjuk vendégeinket a Derítő-tavon!

Eladó a 65-ös kiadó faház, fix 13 millió Ft

Eladó a 65-ös számú felépítmény, üzleti célú szerződés köthető rá.

A terület hasznosítási terve szerint a 65-ös területi részegység kiadó felépítménynek ad helyet.

A faház mögött kényelmes parkoló található, a faház hasznos elrendezésű, jó állapotú, alapja stabil.
fix eladási ára 13 millió forint

 

A szerződés megkötéséhez olyan vásárló jelentkezését fogadjuk, aki a továbbiakban is megtartja a felépítmény kiadó jellegét.

 

Mit is jelent az üzleti célú szerződés, mit jelent az üzleti célú használat?

A területünk szabályozása szerint megjelölt üzleti célú övezetek olyan szempontok alapján kerültek kijelölésre, ahol különböző adottságokat figyelemebevéve rendelkezünk arról, hogy milyen célra adjuk bérbe, milyen felhasználási módot és formát engedélyezünk a területünkön a felépítmény hasznosítása során.
Az üzleti célú felhasználású felépítményt annak tulajdonosa azzal a céllal vásárolja meg, hogy elsődleges szándéka a faház kiadása horgászok részére, megpróbálja bevételét maximalizálni és főleg az üresjárati időben használja saját célra a felépítményt.
A faház kiadási aránya egy évben meghaladja a 80%-ot.

Eladó a 6-os kiadó faház, nyitott üzleti célú szerződés

Eladó a 6-os kiadó faház, nyitott üzleti célú szerződés

Eladó a 6-os számú felépítmény, üzleti célú szerződés köthető rá.

A terület hasznosítási terve szerint a 6-os területi részegység kiadó felépítménynek ad helyet.

A szerződés megkötéséhez olyan vásárló jelentkezését fogadjuk, aki a továbbiakban is megtartja a felépítmény kiadó jellegét.

A faház mögött üzemeltetési terület található, perkolni TILOS, megállni max.30 percre a kipakolás idejére megengedett.

 

Mit is jelent az üzleti célú szerződés, mit jelent az üzleti célú használat?

A területünk szabályozása szerint megjelölt üzleti célú övezetek olyan szempontok alapján kerültek kijelölésre, ahol különböző adottságokat figyelemebevéve rendelkezünk arról, hogy milyen célra adjuk bérbe, milyen felhasználási módot és formát engedélyezünk a területünkön a felépítmény hasznosítása során.
Az üzleti célú felhasználású felépítményt annak tulajdonosa azzal a céllal vásárolja meg, hogy elsődleges szándéka a faház kiadása horgászok részére, megpróbálja bevételét maximalizálni és főleg az üresjárati időben használja saját célra a felépítményt.
A faház kiadási aránya a saját használat függvényében egy évben meghaladja a 80%-ot.

TELEPÍTÉS 2023.06.05.

Tisztelt Horgásztársak,
egy mai informális beszélgetés alkalmával felmerült a kérdés, hogy “telepítsünk-e ma a Derítő-tavon egy jót?”
Hogy lehetne erre a kérdésre nemet mondani, éltünk a lehetőséggel, így érkezett hozzánk a következő adag halacska, mely a jelenleg is még bőséges állományt hivatott felkavarni, gyarapítani. Értékeljük és becsüljük meg a frissen érkező halakat, hiszen sokan nem is ismerhetik a telepítések és a szektor megelőző négyéves működését, de annyit érdemes lehet tudni, hogy a piaci hal jelenlegi ára és az őszi telepítéseket követő lehalászások költsége, az év ezen szakában is már szemmel láthatóan magasabb, mint egy normál helyzetben lenne vagy éppen észszerűen kellene lennie.
A kialakult piaci környezet érdeke a hal árának irreálisan magasan tartása, mely fakadhat egy szervezet elhibázott döntéseiből vagy egyes szereplők tényleges szándékából. Száz szónak is egy a vége, alkalmazkodni kell hozzá, kompromisszumokat kell kötni és több komoly döntés kell, megfontolt tervezés szükséges ezen telepítések végrehajtásához.
Mi, a mostani alkalommal nagyjából 23 perc alatt vertünk el körülbelül 3,1 millió forintot. Ezt más módon, nagyon sok fajta és féle képpen is megtehettük volna, de így tettük, ahogy. A telepítési esemény keretében nagyságrendileg 20 mázsa, átlagban 2,1 kg súlyú ponty érkezett. Fogadjátok szeretettel az új lakókat!
Sok szeretettel várunk minden pihenni és kikapcsolódni vágyót a Derítő-tavon!
Faházbérlés +36706167452