Recent Updates

WYSIWYG default value

Eladó a 37/A ház 10,5 millió Ft

Eladó a 37/A ház 10,5 millió Ft

A 37/A számú ház közvetlenül a büfé mögött található. Közös stégen van egy másik házzal. Az alsó szinten egy konyhapult, egy asztal, két heverő és egy fürdőszoba található. A felső szinten négy matrac található.

Felszereltség: fürdőszoba, Tv (Derítő Sat XXX – bővített csomag), hűtő, mikró, villanyrezsó, villanyradiátor, klíma, csónak.

Eladó a 80-as ház 7,2 millió Ft

Eladó a 80-as ház 7,2 millió Ft

A 80-as faház alsó szintjén egy konyhapult, egy asztal, egy kihúzható kanapé és egy fürdőszoba található. A felső szinten egy kétszemélyes és két egyszemélyes matrac található. A ház mögött fedett kiülő található.

Felszereltség: fürdőszoba, Tv (UPC), hűtő, mikró, villany főzőlap, Nobo villanyradiátor, csónak.

 

                                  

Állami jegyek a BÜFÉBEN…

Állami jegyek a Büfében!

Kedves Horgásztársak, Tisztelt Vendégeink!

Egy mindannyiunk számára kedves hírrel kezdenénk aktuális posztunkat, mely szerint a kacsáink a mai naptól kezdve már nem tipegnek, hanem újra úsznak a Derítő-tavon, örömmel jelezzük, hogy a tó túlnyomó része kiolvadt, már nem borítja jég.

 

Magát, a horgászati tevékenységet jelentősen megnehezítették az előző években, számottevően nőttek adminisztrációs kötelezettségei és terhei a horgászoknak és horgásztatóknak egyaránt. Számunkra alapvető dolog ezen kötelezettségeknek maximálisan eleget tenni, eltökélt célunk a hozzánk érkezőknek segítséget nyújtani a törvényes horgászatban, melynek normál esetben egy sokkal egyszerűbb tevékenységnek kellene lennie egy ideális világban.
Ahhoz, hogy szakszerűen és érdemben segíthessünk, akkreditáltattuk magunkat, megszereztük azokat a jogosítványokat, amik ahhoz szükségesek, hogy állami horgászjegyet adhassunk ki az arra jogosultaknak, legyenek azok külföldi vagy éppen hazai horgászok. Tényszerűen próbáljuk elmondani azt, hogy milyen iratot kell magukkal hozni, mi szükséges az állami jegy zökkenőmentes kiváltásához, a nyugodt horgászathoz.

Amennyiben a tóra érkezéskor még nem rendelkeznek a megfelelő regisztrációval, az állami jegyek kiváltását a Büfében tudják kezdeményezni. Pontosan ugyanott, ahol a bérelt házak kulcsait is átveszik vagy éppen a területi jegyeiket váltják meg a Derítő-tóra.
Bízunk abban, hogy sikerül egyszerűbbé tenni így a horgászatot hazánkban.

Sok szeretettel várunk továbbra is minden pihenni és kikapcsolódni vágyót!

HÁZFOGLALÁS 2019

Házfoglalás a 2019-es szezonra

Kedves Vendégeink!

A 2019-es szezonra február 26-án, reggel 9 órától kezdünk el foglalásokat rögzíteni a már megszokott +36706167452-es telefonszámunkon.
Ez lesz az első nap, amikor foglalásokat tudnak tenni Vendégeink a 2019-es évre.
Foglalásokat kizárólag a +36706167452-es telefonszámon tudunk fogadni. Az első két-három napon biztosan nehéz lesz elérni minket, gyakran lesz foglalt a jelzés, ez azt jelenti, hogy kollégáink valakinek éppen rögzítik a foglalását. Kitartást kívánunk!

Idén már a foglalási időszak alatt is segítségetekre lesz a foglalási rendszert támogató publikus naptár funkció, ahol ellenőrizni lehet a rögzített foglalásokat és szabad időpontokat a kiszemelt házak tekintetében weboldalunkon.
A foglalási időszak megkezdésekor a naptár funkció is élesedni fog.
https://deritoto.hu/haz-foglalaltsag-naptar/

Ebben az évben megpróbáljuk zökkenőmentessé, de legalábbis mentesebbé tenni mindazok horgászatát is, akik nem rendelkeznek horgászengedéllyel Magyarországon vagy ezidáig nem váltották még ki. A Derítő-tó horgászegyesületet alapított. Ezzel lehetőségünk nyílik a törvények által nyújtott mozgásteret használva segíteni a horgászat megkezdéséhez szükséges iratok kiváltását a Büfében mindazoknak, akik jogosultak arra és a tóra érkezésig nem jártak sikerrel ezen a téren.
Javaslatunk továbbra is az, hogy szerezzetek be minden szükséges engedélyt (állami jegy fogási naplóval vagy pedig turista horgászjegy) még érkezés előtt, így nem fogtok időt veszíteni a ház elfoglalásakor, hiszen a helyszíni adminisztráció mindig több időt vesz igénybe.

Sok szeretettel várunk minden horgászt és pihenni vágyót !

Változások a halászati törvényben

Változások a halászati törvényben…

Az új törvénymódosítás több ponton is érinti a 2019-es évben horgászni vágyókat. Az egyik legfontosabb a MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA.

Az ügyintézésben Mi is segítünk, horgászegyesületet alapított a Derítő-tó!

Ennek a kártyának a kiváltása minden magyar horgász számára kötelező ettől kezdve, vagyis 2019-ben már csak az horgászhat, aki rendelkezik vagy elindította a folyamatot és kapott egyedi azonosítót (kártyaszámot).

A kártya kiváltását kezdeményezhetik interneten keresztül a https://horgaszjegy.hu weboldalon, illetve a regisztrációs pontokon személyesen.

HAMAROSAN a Derítő-tó büféjében is!

Visszatért a BOJLIS JEGY, újra három bottal horgászhatnak a sporthorgászok a Derítő-tavon!

12. § A Vhr. 19. paragrafusa a következő (2a) és (2b) bekezdéssel egészül ki:

„(2a) A halgazdálkodásra jogosult, illetve horgászatra hasznosított haltermelési létesítményen az üzemeltető

a (2) bekezdésben foglaltaktól eltérően a helyi horgászrendben engedélyezheti legfeljebb három – egyenként egy

darab egyágú horoggal felszerelt – horgászkészség használatát.

MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK HORGÁSZATA

  • Magyar állami jegy birtokában (fogási naplóval együtt)  vásárolhatnak a Derítő-tóra érvényes napijegyet. Felnőtt horgász két bottal horgászhat, bojlis jegy esetében három bottal.
  • Amennyiben a napijegy vásárlásnál nem tud bemutatni állami jegyet és fogási naplót, csak úgy kaphat napijegyet, ha kiváltja azokat, illetve az internetes felületen (https://tuhir.nebih.gov.hu) leírtaknak eleget tesz, kitölti a vizsgalapot, sikeres vizsgát tesz, bankkártyával kifizeti annak díját és a kinyomtatott igazolást bemutatja a BÜFÉBEN.

2019-től horgász igazolvány helyett horgászkártya

https://horgaszjegy.hu

Állami horgászjegy csak horgászvizsga bizonyítvánnyal rendelkező horgásznak értékesíthető/adható ki (kivéve, ha gyermek, vagy fogyatékosság miatt felmentett a vizsga alól). Csak 2004 után tett horgászvizsgát fogad el a rendszer.

Nem kell horgászvizsgát tennie a horgásznak, ha:       
– 2018-as fogási naplót és Állami jegyet be tud bemutatni.
– nyilatkozik arról, hogy 2013 és 2017 között rendelkezett állami horgászjeggyel és fogási naplóval
– 2013 év előtti Állami jeggyel rendelkezik, és ezt bemutatja, és feltöltésre kerül a rendszerbe

Vizsgát kell tennie a horgásznak, amennyiben:     
– újonnan jelentkező horgász,
– aki a fenti esetek valamelyikében nem tud Állami jegyet bemutatni vagy igazolni.

Külföldi horgász esetében azt a dokumentumot szükséges magával hozni, bemutatni és az adatbázisba feltölteni a szkennelt képét, amivel igazolni tudja, hogy más országban horgászvizsgát tett VAGY amennyiben a napijegy vásárlásnál nem tud bemutatni állami jegyet és fogási naplót, csak úgy kaphat napijegyet, ha TURISTA HORGÁSZJEGYET vált, az internetes felületen (https://tuhir.nebih.gov.hu) leírtaknak eleget tesz, kitölti a vizsgalapot, sikeres vizsgát tesz, bankkártyával kifizeti annak díját és a kinyomtatott igazolást bemutatja a BÜFÉBEN.

A horgász nyilatkozhat arról, hogy 2013-2017. év között rendelkezett Állami jeggyel, és nem áll eltiltás alatt. A nyilatkozatot a horgász aláírásával érvényesíti, az aláírt nyilatkozatot feltöltjük az  internetes központi rendszerbe. Így nem szükséges újból horgászvizsgát tennie.

Azzal tisztában kell lenni mindenkinek, hogy amennyiben az adatok alapján később megállapítást nyer, hogy a horgász részben vagy egészében hamis nyilatkozatot tett, akkor a horgászattól eltiltható.

2019 -ben állami jegy vásárláshoz nincs szükség Horgász Kártyára, elegendő a regisztráció során megkapott regisztrációs szám és az “ÉLŐ” fizetett státusz.

Derítő-tó a magazinban…

Vendégek jártak nálunk

De nem horgászbottal és szákkal érkeztek, hanem fényképezőgéppel, tollal és jegyzetfüzettel.

A Derítő-tó területe és élővilága minden természetet kedvelő ember szívét megérinti. A táj minden évszakban megmutatja jellegzetesen szép arcát. Örömmel fogadjuk azt, amikor ezt a fajta szépséget rajtunk kívül mások is hasonlóképpen értékelik. Egy ilyen találkozásban volt részünk akkor, amikor a magazin szerkesztői is hangot adtak tetszésüknek, valamint elismerésüket fejezték ki a terület gondozásába és kezelésébe fektetett hatalmas energiáinkat méltatták, elismerték véghez vitt fejlesztéseink eredményességét, mellyel egy élhetőbb környezetet teremtünk, a körülöttünk lévő környezeti értékek szem előtt tartásával.

A találkozásból az alábbi megjelenés született:

Rekordfogás a 2018-as év utolsó napján…

2018-as év utolsó rekordfogása

Tóth Gábor az év utolsó napján, éjfél után nem sokkal fogott egy 12,5 kg-os gyönyörű pontyot a 38/A házon, közvetlenül a büfé mögött, melyhez ezúton is gratulálunk! Az év utolsó napján a tó kegyes volt kitartó Horgászaihoz, szinte mindenkinek sikerült egy remek horgászélménnyel zárni az esztendőt.

Továbbra is sok szeretettel várunk minden pihenni és kikapcsolódni vágyó Horgászt a Derítő-tavon!

IMG_20181231_082923_127

Ünnepi nyitvatartás 2018-2019

Kedves Vendégeink!

Elérkezett a 2018-as esztendő vége, eltelt egy teljes periódus a tó életében, mely időszak igen mozgalmas, változásokkal teli volt. A beruházások és fejlődés útjára léptünk. Köszönjük, hogy elkísértetek, sőt kitartóan velünk tartottatok ezen időszak alatt is.

A büfé 2018.12.24 -től  zárva lesz, a központi telefonszámunk ( +36706167452 ) üzemelni fog az ünnepi időszakban is.

Házfoglalásokat 2019. február végétől kezdünk el rögzíteni, pontos dátumot meghirdetjük hivatalos csatornáinkon.

Tagjaink figyelmét pedig szeretnénk felhívni arra, hogy területi engedélyeiket 2019. január 05-ig szükséges leadniuk személyesen a büfé nyitvatartási idejében vagy az ajtó melletti postaládába helyezve, de postai úton is beküldhetik a 2890 Tata, Pf. 153. címre.

A büfé 2019. január 02-án, szerdán reggel 08.00 tól ismét várja vendégeit.

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk mindenkinek!