Változások a halászati törvényben

Változások a halászati törvényben…

Az új törvénymódosítás több ponton is érinti a 2019-es évben horgászni vágyókat. Az egyik legfontosabb a MAGYAR HORGÁSZKÁRTYA.

Az ügyintézésben Mi is segítünk, horgászegyesületet alapított a Derítő-tó!

Ennek a kártyának a kiváltása minden magyar horgász számára kötelező ettől kezdve, vagyis 2019-ben már csak az horgászhat, aki rendelkezik vagy elindította a folyamatot és kapott egyedi azonosítót (kártyaszámot).

A kártya kiváltását kezdeményezhetik interneten keresztül a https://horgaszjegy.hu weboldalon, illetve a regisztrációs pontokon személyesen.

HAMAROSAN a Derítő-tó büféjében is!

Visszatért a BOJLIS JEGY, újra három bottal horgászhatnak a sporthorgászok a Derítő-tavon!

12. § A Vhr. 19. paragrafusa a következő (2a) és (2b) bekezdéssel egészül ki:

„(2a) A halgazdálkodásra jogosult, illetve horgászatra hasznosított haltermelési létesítményen az üzemeltető

a (2) bekezdésben foglaltaktól eltérően a helyi horgászrendben engedélyezheti legfeljebb három – egyenként egy

darab egyágú horoggal felszerelt – horgászkészség használatát.

MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK HORGÁSZATA

  • Magyar állami jegy birtokában (fogási naplóval együtt)  vásárolhatnak a Derítő-tóra érvényes napijegyet. Felnőtt horgász két bottal horgászhat, bojlis jegy esetében három bottal.
  • Amennyiben a napijegy vásárlásnál nem tud bemutatni állami jegyet és fogási naplót, csak úgy kaphat napijegyet, ha kiváltja azokat, illetve az internetes felületen (https://tuhir.nebih.gov.hu) leírtaknak eleget tesz, kitölti a vizsgalapot, sikeres vizsgát tesz, bankkártyával kifizeti annak díját és a kinyomtatott igazolást bemutatja a BÜFÉBEN.

2019-től horgász igazolvány helyett horgászkártya

https://horgaszjegy.hu

Állami horgászjegy csak horgászvizsga bizonyítvánnyal rendelkező horgásznak értékesíthető/adható ki (kivéve, ha gyermek, vagy fogyatékosság miatt felmentett a vizsga alól). Csak 2004 után tett horgászvizsgát fogad el a rendszer.

Nem kell horgászvizsgát tennie a horgásznak, ha:       
– 2018-as fogási naplót és Állami jegyet be tud bemutatni.
– nyilatkozik arról, hogy 2013 és 2017 között rendelkezett állami horgászjeggyel és fogási naplóval
– 2013 év előtti Állami jeggyel rendelkezik, és ezt bemutatja, és feltöltésre kerül a rendszerbe

Vizsgát kell tennie a horgásznak, amennyiben:     
– újonnan jelentkező horgász,
– aki a fenti esetek valamelyikében nem tud Állami jegyet bemutatni vagy igazolni.

Külföldi horgász esetében azt a dokumentumot szükséges magával hozni, bemutatni és az adatbázisba feltölteni a szkennelt képét, amivel igazolni tudja, hogy más országban horgászvizsgát tett VAGY amennyiben a napijegy vásárlásnál nem tud bemutatni állami jegyet és fogási naplót, csak úgy kaphat napijegyet, ha TURISTA HORGÁSZJEGYET vált, az internetes felületen (https://tuhir.nebih.gov.hu) leírtaknak eleget tesz, kitölti a vizsgalapot, sikeres vizsgát tesz, bankkártyával kifizeti annak díját és a kinyomtatott igazolást bemutatja a BÜFÉBEN.

A horgász nyilatkozhat arról, hogy 2013-2017. év között rendelkezett Állami jeggyel, és nem áll eltiltás alatt. A nyilatkozatot a horgász aláírásával érvényesíti, az aláírt nyilatkozatot feltöltjük az  internetes központi rendszerbe. Így nem szükséges újból horgászvizsgát tennie.

Azzal tisztában kell lenni mindenkinek, hogy amennyiben az adatok alapján később megállapítást nyer, hogy a horgász részben vagy egészében hamis nyilatkozatot tett, akkor a horgászattól eltiltható.

2019 -ben állami jegy vásárláshoz nincs szükség Horgász Kártyára, elegendő a regisztráció során megkapott regisztrációs szám és az “ÉLŐ” fizetett státusz.