Derítő-tavi szabályok…

TERÜLETI SZABÁLYOK

Tisztelt Horgásztársak!

Az elmúlt napok történései miatt szükségesnek tartjuk, hogy néhány nem egyedinek mondható, helyi szabályra felhívjuk figylmeteket. Ezek olyan szabályok, melyek betartása annak előfeltétele, hogy nálunk horgászhassatok, területünkön tartózkodhassatok.

 

– minden kifogott hallal kíméletesen kell bánni
– minden olyan halat azonnal vissza kell helyezni a tóba, amit nem szeretnének elvinni
– minden elvinni szándékozott halat azonnal be kell írni a jegyekbe, naplókba
– nem szabad a megengedettnél és beírtnál több halat szákba helyezni vagy megpucolni
– halat pucolni csak a büfé mögött lévő kijelölt helyen szabad. A házakon és mögöttük TILOS !
– a megpucolt halat igazoltatni kell ellenőrrel vagy a büfében a jegyeken
– a házakat olyan állapotban adjátok vissza, ahogy átvettétek

Az elmúlt napokban kézzel fogható problémát okozott sajnos az, hogy egyik házunkon horgászó társaink kimaxolták a házon elkövethető szabálytalanságokat.
Történt ugyanis, hogy több halat raktak el, mint a megengedett. Megpucolták a lopott halakat a házon, a zuhanyzóban. A halbelsőségeket a WC be dobták, ami kifejezetten káros tud lenni a szennyvízrendszer hibamentes működésére nézve, volt ez most is így, okozva ezzel kellemetlenséget az utánuk érkező Horgászoknak, mikor a központi gerincbe vezető ág dugult el teljesen az oda nem illő tárgyak miatt. Ezért is nagyon fontos, hogy semmi olyat ne dobjatok a WC be, ami nem oda való. A karbantartók szerencsére nagyon gyorsan, kitartóan és szakszerűen hárították el a hibát, nyitvatartási időn túlmenően is. Igyekszünk minden tőlünk és körülményektől telhetőt megtenni azért, hogy Vendégeink kényelmesen érezhessék magukat nálunk.

Tájékoztatnunk kell mindenkit arról, hogy udvariasan, jogszerűen és kellő határozottsággal fogunk és vagyunk kénytelenek fellépni a továbbiakban is az ilyen viselkedéssel szemben. Hallopás esetén minden alkalommal rendőrségi beavatkozást kérünk, a szabályszegőket a tóról és területeinkről véglegesen és mérlegelés nélkül kitiltjuk, állami engedélyüket bevonatjuk.
Bérelt házon a legnagyobb butaság ilyen dolgokat tenni, hiszen ott biztosan fény fog derülni a fent említett tevékenységekre, foglalási adatokból pedig eljárnunk is lényegesen egyszerűbb a tiszteletlen személyekkel szemben.

Ezúton is megkérjük Vendégeinket, hogy amennyiben szabálytalanságot észlelnek, legyenek kedvesek jelezni Halőreinknek vagy éjjel-nappal tavunk Facebook oldalán, messenger üzenetben, ahogy tették ezt eddig is. Fel kell ismernie mindenkinek, hogy ez közös érdekünk.

Nagyon köszönjük!