TÉRKÉP

TERÜLET GLOBÁLIS SZABÁLYAI

Szeretnénk a Tisztelt Látogatókat tájékoztatni, hogy a Derítő-tó területe magánterület, (mint pl. az Önök kertje is) mely terület egészét teljesen saját forrásból tartjuk fenn (javítunk, üzemeltetünk, fejlesztünk, füvet nyírunk, szemetet szedünk, áram- és csatornadíjat fizetünk, alkalmazottakat foglalkoztatunk… stb),  magunknak és Horgásztársaink, valamint  kedves családjuk számára.
Magánterületünk nem turistalátványosság. Szándékosan nem hirdetünk és célirányosan nem is invitálunk a területre olyan látogatókat, akik nem horgásznak, nem szándékozik legalább néhány családtag horgászni, faházat bérelni.
A magánterületünk Tulajdonosa ugyanakkor jelenleg is saját szabályozással megengedi mindazoknak a látogatóknak is, akik nem horgásznak (ha éppen nincs felújítási munka a területen), hogy a tavat körbesétálják gyalogosan, DE kerékpározni és horgászattól eltérő, más sportot űzni a magasparton nem szabad!
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy szabályozzuk és tiltjuk az egyes részek látogathatóságát, kijelöltük és meghatároztuk a magánterületre való jogos belépés pontjait és fejlesztéseink során kihagytuk és elkerültük azokat az útvonalakat, ahol a korábbiakban ellenőrizetlenül és szabálytalanul léptek be a magánterületre, folytattak romboló és ártó tevékenységet, okoztak nekünk anyagi kárt folyamatosan.Az engedélyezett be- és kilépési pontok a magaspart tekintetében turisták és mindenki más számára is BEFOLYÓ kapu és KIFOLYÓ kapu.
Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet arra vonatkozóan, hogy a magaspartra vezető erdei út / ösvény NEM be- és kijárat járat a területre, nem szeretnénk és nem engedélyezzük azt, hogy bármilyen okból kifolyólag a magaspartot azon keresztül közelítsék meg.
Kérjük döntésünk tiszteletben tartását.
Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet arra, hogy használják a terület kijelölt be- és kilépési pontjait, engedéllyel és jogszerűen csak azokon keresztül lehet jogkövetkezmények nélkül belépni a területre, majd elhagyni azt.

Szabályozásunk kiterjed az alábbiakra is…

  • Nem engedélyezett bármely stég, horgászállás területére fellépni, rámenni, akár csak egy fotó erejéig sem, hiszen mind magántulajdon!
    Csak külön támogatói jeggyel van erre mód és lehetőség és csak azok esetében, melyek “SZABAD STÉG” -ként vannak megjelölve, máshogy nem engedélyezett ezekre rálépni, felmenni, egy fotó erejéig sem. A magántulajdon megsértése eljárást, kitiltást von maga után.
  • Nem engedélyezett a szigetre felmenni, az csak támogatói jeggyel látogatható, máshogy nem engedélyezett, eljárást és kitiltást von maga után.
  • Nem engedélyezett a büfé és a magaspart elnevezésű partszakaszt összekötő híd használata. Az csak karszalaggal, horgászok számára napijeggyel, a területen faházat bérlők számára elérhető, fotózni és turisták számára sem engedélyezett, eljárást és kitiltást von maga után.
A támogatói jegyek díjait a halasítási program támogatására fordítjuk, pénztári bizonylatot adunk róla, köszönjük a hozzájárulást!
  • A magasparti partszakasz megközelítése csak a befolyó irányából, kapun áthaladva és a kifolyó irányából kapun áthaladva engedélyezett. Minden más útvonal a terület tulajdonosának rendelkezésével ellentétes, jogszerűtlen és tiltott.
  • a magasparton csak horgászat megengedett, sportolás céljából futni, kerékpározni tilos!
A terület mindennapi fenntartásán dolgozók természetesen bírnak a magánterület tulajdonosának engedélyével motorizált, gépesített áthaladási eszközök használatát illetően. Ezt csak jelképesen, a manapság megszokott reakciók miatt jeneítjük meg.
  • a magaspartot csak a terület vendégei használhatják (az említett használat, egy sétán túlmutató használatot jelent)  karszalaggal.
A magaspartot egy séta erejéig a magánterület Tulajdonosa abban az esetben, ha az megnyitott állapotú engedélyezi használni díjtalanul a befolyó kapun és a kifolyó kapunk keresztüli áthaladással, máshogy nem.
Összegezve a fentieket, tudomásul kell venni mindenkinek, hogy a magánterületet horgászati célra hasznosítjuk, horgászok által kifizetett díjakból és szeretetből tartjuk fenn, mindenkor szem előtt fogjuk tartani a területet magukénak érző Horgásztársaink és a területért dolgozók érdekeit, akik anyagilag és munkájukkal, szabadidejükkel is hozzájárulnak ahhoz, hogy értéket teremtsünk, a megalkotott eszmei és anyagi értékeinket megvédhessük. Aki az év 365 napján a területen tartózkodik tisztán látja és a bőrén érzi azokat a behatásokat, ingereket, amik a területre érkezőktől irányunkba és az általunk szeretett és tisztelt területtel szemben érkeznek. Mi az egyenlőség elve alapján reagálunk mindezekre és hozzuk meg azokat a mindig fokozatos rendelkezéseket magánterületünkön, melyeket szükségesnek tartunk.
…. a területnek van Gazdája, aki tiszteli, szereti és ápolja mindazt, ami minket körülvesz.
GOODFRIEND GROUP,
One of the Good Ones