Recent Updates

WYSIWYG default value

VÍZTÉRKÓDUNK: 11-095-1-4

Bármelyik jeggyel lehet továbbra is bojlizni, amennyiben rendelkezik a megfelelő felszerelésekkel (lejjebb olvasható)!

Napijegyet a büfében lehet váltani. Napijegy árak és elvihető halak:


 • Folyóvízi* 12 órás jegy: 2.500.- Ft, 2 db nemes hal, 4 kg egyéb
 • 24 órás gyermek jegy: 2.800.- Ft (14 éves korig) 1 db nemes hal, 2 kg egyéb
 • 12 órás  jegy: 3.900.- Ft, 1 db nemes hal, 3 kg egyéb, 2 db horgászbot
 • 24 órás  jegy: 5.900.- Ft, 2 db nemes hal, 5 kg egyéb, 2 db horgászbot
 • 48 órás  jegy: 9.000.- Ft, 3 db nemes hal, 7 kg egyéb, 2 db horgászbot, fajonként napi 2 db hal
 • Hetijegy: 25.000.- Ft, 6 db nemes hal, 12 kg egyéb, 2 db horgászbot, fajonként napi 2 db hal
 • 48 órás  bojlis jegy: 9.000.- Ft, nem vihető el hal, 3 db horgászbot használható

 

 • Csónak bérlés 1.500.- Ft / 12 órára
 • Kézikocsi 300.- Ft / 12 órára

Horgász Kártya! Megváltozott a horgászati rendszer! Napijegyet váltáshoz rendelkezni kell Állami jeggyel és fogási naplóval is ! KATTINTSON IDE

MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK HORGÁSZATA

 • Magyar állami jegy birtokában (fogási naplóval együtt)  vásárolhatnak a Derítő-tóra érvényes napijegyet. Felnőtt horgász két bottal horgászhat, bojlis jegy esetében három bottal.
 • Amennyiben a napijegy vásárlásnál nem tud bemutatni állami jegyet és fogási naplót, csak úgy kaphat napijegyet, ha az internetes felületen (https://tuhir.nebih.gov.hu) leírtaknak eleget tesz, kitölti a vizsgalapot, sikeres vizsgát tesz, bankkártyával kifizeti annak díját és a kinyomtatott igazolást bemutatja a BÜFÉBEN. Ebben az esetben egy horgászbottal horgászhat!

 

2019-től horgász igazolvány helyett horgászkártya

https://horgaszjegy.hu

 

Állami horgászjegy csak horgászvizsga bizonyítvánnyal rendelkező horgásznak értékesíthető/adható ki (kivéve, ha gyermek, vagy fogyatékosság miatt felmentett a vizsga alól). Csak 2004 után tett horgászvizsgát fogad el a rendszer.

Nem kell horgászvizsgát tennie a horgásznak, ha:       
– 2018-as fogási naplót és Állami jegyet be tud bemutatni.
– nyilatkozik arról, hogy 2013 és 2017 között rendelkezett állami horgászjeggyel és fogási naplóval
– 2013 év előtti Állami jeggyel rendelkezik, és ezt bemutatja, és feltöltésre kerül a rendszerbe

Vizsgát kell tennie a horgásznak, amennyiben:     
– újonnan jelentkező horgász,
– aki a fenti esetek valamelyikében nem tud Állami jegyet bemutatni vagy igazolni.

Külföldi horgász esetében azt a dokumentumot szükséges magával hozni, bemutatni és az adatbázisba feltölteni a szkennelt képét, amivel igazolni tudja, hogy más országban horgászvizsgát tett VAGY amennyiben a napijegy vásárlásnál nem tud bemutatni állami jegyet és fogási naplót, csak úgy kaphat napijegyet, ha TURISTA HORGÁSZJEGYET vált, az internetes felületen (https://tuhir.nebih.gov.hu) leírtaknak eleget tesz, kitölti a vizsgalapot, sikeres vizsgát tesz, bankkártyával kifizeti annak díját és a kinyomtatott igazolást bemutatja a BÜFÉBEN.

A horgász nyilatkozhat arról, hogy 2013-2017. év között rendelkezett Állami jeggyel, és nem áll eltiltás alatt. A nyilatkozatot a horgász aláírásával érvényesíti, az aláírt nyilatkozatot feltöltjük az  internetes központi rendszerbe. Így nem szükséges újból horgászvizsgát tennie.

Azzal tisztában kell lenni mindenkinek, hogy amennyiben az adatok alapján később megállapítást nyer, hogy a horgász részben vagy egészében hamis nyilatkozatot tett, akkor a horgászattól eltiltható.

2019 -ben állami jegy vásárláshoz nincs szükség Horgász Kártyára, elegendő a regisztráció során megkapott regisztrációs szám és az “ÉLŐ” fizetett státusz.


(*Horgászható vízfelület a folyóvízi jegy esetében: a tó kifolyó rácsától az Öreg-tavi rácsig tart. A jegy nem érvényes a tóra és a befolyóra!)

Aki  a boilival, pellettel, fűzött kukoricával vagy más egyéb csalival horgászik, ami a kimondottan kapitális pontyok fogásához használt technika, RENDELKEZNI KELL A KÖVETKEZŐKKEL: KÍMÉLŐ SZÁK, MATRAC, NAGYMÉRETŰ MERÍTŐ HÁLÓ, SPRAY!!!

Ezeken túl, nagyon fontos a GONDOS ÉS KÍMÉLETES BÁNÁSMÓD!!!

Aki gyermek jeggyel rendelkezik, az csak 1 botot használhat.
1 napijeggyel csak 1 horgász horgászhat! Tehát 1 napijeggyel 2 horgász nem horgászhat!
Egyszerre 2 bot, rajta 2 horog használható!

Az 5kg feletti pontyok és a 25kg feletti harcsák védett halnak számítanak, a tóról ezeket elvinni szigorúan TILOS, eljárást von maga után !

Az 5kg-nál nagyobb pontyot azonnal vissza kell helyezni a tóba!
7kg-nál nagyobb ponty fogása esetén a TATA ZÖLD SZIGET Kft. 1db 3.000.- Ft értékű horgászatra jogosító kupont ad a horgásznak, mely bármikor beváltható az adott naptári évben. A halat a halőrnek kell igazolnia és fotót kell róla készítenie.

Amennyiben 7kg feletti ponytot  fog, hívja a BÜFÉ számát: +36 34/708-914

3 kg-ot meghaladó süllő elvihető, de fotózásra kötelező bemutatni!

A kifogott és megtartani kívánt méretes halat azonnal kötelező a napijegyen lévő táblázatba beírni. A beírt halat kicserélni vagy másnak átadni tilos! A tavon az intenzív etetés, időszakosan TILOS.

Etetőhajó használata etetésre és behúzásra egyaránt engedélyezett a tavon.

Szemetelni és a tóban fürdeni TILOS! A tó kiemelt természetvédelmi és nemzetközi madárvédelmi terület, kérjük Önök is óvják!

TILOS a tó teljes területére behozni, sétáltatni harci kutya fajtát, még póráz és szájkosár esetén is!

Például: Amerikai Pit Bullterrier, Bullterrier, Amerikai Staffordshire Terrier, Argentín Dog, Nápolyi Masztiff, Angol Masztiff, Bullmasztiff, Amerikai Bandog, Borboel, Bordeauxi Dog, Angol Bullterrier,  Cane Corso, Kanári Szigeteki kutya, Német Boxer, Tosa Inu, Dobermann, Rottweiler, Középázsiai Juhászkutya és ezekhez a fajtákhoz köthető keverékek.

Az elmúlt években ezek a „harci kutyák” több támadásért is felelősek voltak! Annak a személynek, aki ezt a szabályt megszegi a kutyájával együtt haladéktalanul el kell hagynia a Derítő-tavat és a hozzá tartozó területet!

A tavon péntek 15.00-tól hétfő 8.00-ig minden olyan munka végzése TILOS, amely a horgászok és a pihenni vágyók nyugalmát zavarja!
(Egyedi elbírálás alapján a TATA ZÖLD SZIGET Kft. engedélyezheti a munkavégzést)

Építkezni, felújítani november 01-től április 01-ig szabad, mely tevékenység bejelentési, engedélyezési kötelezettséggel jár a TATA ZÖLD SZIGET Kft. felé, ennek elmulasztása a területi jegy bevonásával jár!

A horgászat befejezése után a napijegyet a váltás helyén le kell adni és az elvitt halat be kell mutatni, bérelt kiskocsit és csónakot vissza kell vinni a tárolóhoz.

Parkolni csak a kijelölt parkolóban szabad! A házak megközelítése gépkocsival: ki és bepakolás idejére, maximum 30 percre engedélyezett!

A felsorolt pontok bármelyikének megszegése a kifogott halak visszaengedését, a napijegy bevonását és a tóról való kitiltást vonja maga után!

A stégeket,a büfétől induló stégsort és a csónakokat mindneki saját felelősségére használhatja. Azok a stégek, melyeken a “STOP LEZÁRT” felirat látható, kizárólag a tulajdonos engedélyével, az Ő kulcsával használhatók. Azokra bemászni, ott tartózkodni, onnan horgászni TILOS.

 

A tavon faházak bérelhetők, érdeklődni a következő telefonszámon lehet: +36-70-616-74-52

Kizárólag horgászatra adunk ki faházat. Egy házat az itt tartózkodás teljes időtartamára, minimum 2 felnőtt részére szóló horgászjegy váltása ellenében lehet kibérelni. Egy hatszemélyes házban maximum 6 főt tudunk elszállásolni!

Legnagyobb tisztelettel tájékoztatunk mindenkit, hogy a Derítő-tó területe magánterület, a fenti alapvető szabályaink megszegése, be nem tartása, a Derítő-tavon dolgozó személyekkel szemben tanúsított tiszteletlen magatartás, garázda viselkedés, az esetlegesen kiváltott területi jegy bevonásával, az esetlegesen leszákolt halak elengedésével és a területeinkről való mérlegelés nélküli kitiltással jár.

Minden kedves vendégünknek eredményes horgászatot és kellemes pihenést kívánunk!

TATA ZÖLD SZIGET Kft.

+36-34-708-914